Červené písmenko W
Modré písmenko W Modré písmenko W
TomNet.jpg, 28kB
Červené písmenko W
Modré písmenko W Modré písmenko W

Tomášovy řeči

Galavečer hvězd Tomášova Internetu za rok 2008

Je sobota 17. ledna 2009, krátce před dvacátou hodinou večerní. Probíhají poslední přípravy, reflektory září a hlediště se pozvolna zaplňuje do posledního místečka. Všichni tu budeme svědky velkolepé akce na počest právě uplynulého roku.
Dvacátá hodina odbíjí, sálem se zní slavnostní fanfára a v dosud temné zadní části jeviště se zvolna objevuje na velikánské obrazovce titulek dnešní akce.

galavecer_n.jpg, 76kB

Po několika schodech ze zákulisí, zářících světle modrými neónovými pruhy sestupuje v pěkných tmavě modrých saténových šatech oblečená moderátorka Martina, která nás bude provázet celým dnešním večerem. Po přivítání a úvodním bonmotu přichází čas představit si sponzory a generální partnery.
"Hlavním sponzorem je Tomáš. Významně však dnešnímu večeru napomohli i tvůrci grafického programu GIMP a autor jeho zásuvného modulu Chrominium. Nemohl by však proběhnout ani bez účasti poskytovatele prostoru na serveru, společnosti Pípni, a autorů statistického programu AwStats. Všem sponzorům a partnerům patří velký dík."
"Také je třeba představit odbornou soutěžní porotu. Bude to jednoduché - soutěžní porotou jsou všichni návštěvníci Tomášova Internetu."
"Teď přichází čas pro prvního vzácného hosta. Na televzních večerech je obvyklé, že vystupují mohutně propagované současné hvězdy šoubyznysu, to my však tady nechceme. Proto nyní vystoupí pan Jaroslav Jung se svou šermířskou písní Hoj, hoj, hoj."
Pana Junga vítá na pódiu bouřlivý potlesk a jeho písnička se obecenstvu moc líbila, takže ho vyprovází ještě bouřlivěji. Po něm přichází na pódium opět Martina a ohlašuje první část večera.

rok.jpg, 20kB
"Rok 2008 obohatil Tomášův Internet o 163 nových překladů. Přinesl i 3 nové články do sekce Tomášovy řeči. Jinak jsme slavili i jubilejní 700. a 800. písničku nebo 6. narozeniny či jubilejních 2000 dnů existence Tomášova Internetu."


sekce.jpg, 13kB
"Teď mi dovolte vyhlásit výsledky první soutěžní kategorie - Sekce roku.
Tomášův Internet má 9 tematicky rozdělených sekcí. Třetí nejúspěšnější je s počtem 5 469 návštěvníků sekce... Fotky a obrázky. Ocenění v podobě velkého stříbrného písmene S za druhé místo v kategorii sekcí získává s 11 753 návštěvníky sekce... ABBA." Tady je Martina přerušená obzvlášť bouřlivým potleskem všech fanoušků této skvělé skupiny. Když potlesk utichl, nastává čas vyhlásit vítěze této kategorie. "Vítěznou sekcí se s rekordním počtem 141 761 návštěvníků stává... sekce Překlady". Zvedá opět vlna neutuchajícího potlesku. Nyní následuje reklamní blok.


REKLAMA

Navštivte stránku mé nejmilejší skupiny       Fotíme - nejlepší fotečky mé a mých kamarádů      

CO SE BUDE VYSÍLAT

I když Tomášův Internet poslední dobou vypadá jako mrtvá stránka, není tomu tak. Rád bych do konce roku přeložil svou jubilejní 1000. písničku a tak určitě budu dál překládat a budu i dál překládat na vaše přání. Rovněž bych rád obohatil sekci Fotky a obrázky o už delší dobu začatou a nedodělanou fotogalerii Romantické cesty 2 a také o fotogalerii s prozatímním pracovním názvem Krása architektury, ve které by byly fotky zajímavých staveb a architektonických článků od doby románské až po co nejsoučasnější. Také plánuji obohatit neprávem opomíjenou sekci Spořiče o spořiče s tématy fotogalerií ze sekce Fotky a obrázky. Pokud se mi tohle všechno podaří, máte se i v letošním roce na co těšit.

Reklamní pauza a upoutávky na následující pořady jsou konečně pryč a přichází opět Martina. "Vítám vás opět všechny zpátky, ať už vás tady v sále nebo vás před televizními obrazovkami. Teď budeme vyhlašovat výsledky kategorie, na kterou již určitě všichni netrpělivě čekáte..."


pisnicka.jpg, 16kB
P_n.jpg, 14kB "Vzhledem k tomu, že v souboji o první tři místa je v kategorii Písnička roku největší konkurence, je to nejproměnlivější část soutěže. Výsledek nás tento rok však překvapil, protože na stupních vítězů nestane nikdo, kdo zvítězil v loňském roce." Martina otevírá první obálku bronzové barvy a čte konkrétní výsledek. "Na třetím místě se s počtem 3 849 umístila... Celine Dion s My heart will go on." Obecenstvo propuká v potlesk a jásot, zatímco si držitelka bronzového místa jde převzít tmavě modrou krabičku s bronzovým písmenem P a velkou kytici. Když se vřava trochu uklidní, bere Martina do rukou obálku stříbrné barvy, za napjatého ticha ji otevírá a sděluje nedočkavým divákům, co se skrývá uvnitř:
"Držitelem druhého místa se díky 4 234 návštěvníkům umístil... " Eric Clapton s písničkou Tears in heaven. Po utišení potlesku Martina sděluje, že Eric Clapton velmi lituje, ale na dnešní slavnostní předání ceny se bohužel nemůže dostavit, poslal tedy film s krátkým poděkováním. Po jeho zhlédnutí nastává okamžik nejočekávanější - vyhlášení vítěze.
Martina otevírá obálku zlaté barvy, chvíli to trvá a tak napětí vzrůstá, konečně je obálka otevřená a my se konečně dozvíme, kdo je držitelem trofeje nejcennější.
"Vítězem kategorie Písnička roku se s počtem 4 975 návštěvníků stává skupina... U2 s písničkou With or without you." Za bouřlivého potlesku si jde zástupce skupiny pro vítězné ocenění - zlaté P. Skupina U2 bohužel nemohla na předávání přicestovat a tak tu vítězná písnička zazní jen ze záznamu.
Když se vše utiší, přichází čas vyhlásit další kategorii.


abba.jpg, 15kB
annifrid_n.jpg, 34kB Na letošní pořadí oblíbenosti písniček ABBY měl zásadní vliv film Mamma Mia, který běžel v kinech ve druhé polovině roku. Písničky z něj od té doby obsazují čelní místa a trhají rekordy v návštěvnosti. Teď však nechme Martinu vyhlásit tři nejoblíbenější.
"Třetí nejoblíbenější písničkou skupiny ABBA se díky 1 997 návštěvníkům stává písnička... SOS." Obecenstvo propuká v potlesk a nejvíc jásají ti, kteří si na to, že bude tahle písnička mezi oceněnými, vsadili. Byl totiž na ni - vzhledem k tomu, že mezi nejlepšími třemi ještě nikdy nebyla - vypsaný docela vysoký kurz.
"Stříbrné ocenení získává za 2 526 návštěvníků písnička... Mamma Mia." Umístění této písničky mezi prvními třemi není vůbec žádným překvapením, ledaskdo však tipoval, že by mohla být i první. Kdo však bude vítězem, jenž bere vše?
"Nejoblíbenější písničkou ABBY roku 2008 a vítězem, který bere vše, se s počtem 2 647 návštěvníků stává písnička... The winner takes it all." Všichni milovníci téhle písničky, plné smutku a citů, propukají v jásot nad tím, že jejich písnička z nejoblíbenějších obhájila svou výsostnou, zlatou pozici z minulého roku.
ABBA nám svou vítěznou písničku bohužel už těžko kdy zazpívá. Naštěstí má spoustu oddaných fanoušků, obdivovatelů a následovníků a několik z nich teď vidíme na pódiu - skupinu ABBA revival. Ti nám hrají vítěznou písničku a hrají ji tak pěkně, až skoro zapomínáme, že to není skutečná ABBA a trochu nás to dojímá. Smutek v duši však v dnešní večer dlouho nevydrží. Diváci odměňují skupinu potleskem, poté přichází Martina a vyhlašuje další kategorii cen.


fotogalerie.jpg, 34kB
"Třetí nejoblíbenější fotogalerií z vaší třetí nejoblíbenější sekce se díky jiskrným pohledům 1 103 návštěvníků stala fotogalerie... Romantické cesty. Stříbrné ocenění vynesly oceňující pohledy 1 135 návštěvníků fotogalerii... Krása stromů. A nejúspěšnější fotogalerií roku se díky 1 251 krásu hledajícím návštěvníkům stala fotogalerie... Krása stromů 2." V podkategorii obrázků na místě třetím zásluhou 1 004 návštěvníků rozkvetl obrázek z fotogalerie Kvítky barevný Liliovník tulipánokvětý. Zimní a vánoční čas roku 2008 přivedl 1 220 návštěvníků na obrázek Zimní stmívání v koruně stromu a vynesl mu tak stříbrné ocenění. Obrázkem roku 2008 se s počtem 1 514 návštěvníků stává... Strom v zapadajícím slunci." Teď po krátké technické přestávce následuje vyhlášení vítěze z kategorie...


sporic.jpg, 52kB
Spořiče obrazovky se bohužel netěší příliš velikému zájmu návštěvníků. Bohužel také program AwStats sleduje jen návštěvnost první tisícovky souborů, do nichž se dostaly jen dva spořiče. Proto nyní Martina z technických důvodů může vyhlásit pouze vítěze kategorie... "s početm 365 stahujících se vítězem stává spořič obrazovky Krása stromů." Diváci tleskají. Návštěvnost jen potvrzuje, že se spořič líbí stejně, jako fotogalerie se stejným tématem.
Vzhledem k tomu, že jsme přikročili k méně atraktivním tématům, pokračuje se bez dlouhého otálení a zdržování a to tentokrát vyhlášením málo napínavé kategorie...


reci.jpg, 27kB
Když něco vyhrává celý rok, nemůže to být v celoroční soutěži poslední. A tak vyhlášení vítězů sekce Tomášovy řeči určitě nikoho nepřekvapí. Nechme však mluvit Martinu... "Třetím nejúspěšnějším článkem secke Tomášovy řeči za rok 2008 se stává článek Obrázek srdce 2, který si přečetly 4 903 čtenářů. Na místě druhém se díky neuvěřitelným 11 907 čtenářů umístil článek Obrázek srdce. A nyní prosím fanfáru... nejčtenějším článkem sekce Tomášovy řeči se v roce 2008 díky neuvěřitelným a rekorním 13 553 čtenářům stal článek Obrázek srdce 3." Romantičtější část obecenstva se dává v nadšený potlesk.


vylet.jpg, 15kB
Když potlesk utichne, přichází vyhlášení vítězů poslední soutěžní sekce Tomášova Internetu. "Třetím nejoblíbenějším výletem roku se s množstvím 522 výletníků stal zcela neerotický hrádek s erotickým jménem Šlapka. Na místě druhém se s 584 návštěvníky umístila nádherná Zřícenina kláštera Rosa Coeli. Místem roku 2008 se díky 675 návštěvníkům stává... Údolí Kamenice.
"A nyní mi dovolte pozvat na pódium dalšího vzácného hosta. Tím hostem je skupina Kantoři." Diváci, kteří už se začínali trošku nudit nadšeně tleskají a mají se proč radovat - Kantoři si pro ně přichystali písničku ze svého nového alba "Teď můžu whisky pít". Rozdovádění diváci tleskají do rytmu a jsou jen neradi, že už je konec. Po tomto veleúspěšném vystoupení přichází opět Martina a na řadu přichází vyhlášení pobočných kategorií cen.


ostatni.jpg, 15kB
Výrazy roku
Program AwStats sleduje i výrazy, které vás přivádí na Tomášův Internet. Mezi deset nejčastějších v roce 2008 patřily... "překlady písní" (2 778 hledání), "překlady písniček" (1 312 hledání), "ABBA" (1 219 hledání), "Tears In Heaven" (685 hledání), "překlad písní" (659 hledání), "Dead Man's Chest lyrics" (581 hledání), "preklady pisni" (556 hledání), "Where The Wild Roses Grow" (548 hledání), "Lemon Tree" (548 hledání) a "Where The Wild Roses Grow" (548 hledání).

Vyhledávač roku
Ve vyhledávání Tomášova Internetu byl v roce 2008 třetí nejúspějšnější vyhledávač Yahoo!, který sem přivedl návštěvníky 8 075krát. Na stříbrném místě se umístil známý vyhledávač Google, jenž Tomášův Internet nalezl 141 038krát. Zlatým vyhledávačem roku 2008 se stává vyhledávač Seznam, neboť přivedl návštěvníky na doménu www.pohodar.com 169 867krát.

Operační systém roku
Třetím nejvyužívanějším operačním systémem návštěvníků Tomášova Internetu je s 0,4% uživatelů operační systém Mac OS X. Druhým nejoblíbenějším operačním systémem jsou různé verze systému Linux, které využívá 0,7% uživatelů - nejoblíbenější jsou verze Ubuntu a SUSe. Operačním systémem roku se stává s drtivými 97,6 % uživatelů operační systém Windows, hlavně jeho verze Windows XP (83,1 % uživatelů), Windows Vista (10,2% uživatelů) a Windows 2000 (2,3 % uživatelů).

Internetový prohlížeč roku
Třetím nejoblíbenějším prohlížečem roku 2008 se stává s 5,4% uživatelů internetový prohlížeč Opera. Místo stříbrné obsadil s 31,1% uživatelů prohlížeč Firefox. Nejoblíbenější jsou jeho verze 2.0.0.14 (5,2%), 2.0.0.12 (3,8%), 2.0.0.11 a 2.0.0.16 (2,9%). Internetovým prohlížečem roku 2008 je se 61,2% uživatelů prohlížeč Internet Explorer. Nejoblíbenější jsou verze 7.0 (30,9%) a 6.0 (29,5%).

Tím přímý přenos i celá akce končí. Martina se s námi všemi loučí, ještě naposledy zahřmí potlesk sálem... a pak už se jen všichni rozchází, světla pohasínají... a my v teď už setmělém a tichém sále si můžeme zodpovědět poslední otázku. Na co takový obrovský poprask, na co taková bombastická forma, když v letech minulých stačila jen prostá "Výroční zpráva". Inu, proto, že v roce 2008 se toho na mé stránce dělo ostudně málo, nejméně za několik posledních let. A zlaté pravidlo šoubyznysu zní - oč méně to za něco stojí, o to větší se okolo toho musí dělat poprask. Tak nám zbývá jen popřát, ať se tu napřesrok šťastně sejdeme zase u prosté Výroční zprávy.
Vaše komentáře

Jméno:
E-mail:
Web (i s http://):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u>, <i> a <br> , můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz
 
   

Zobrazit příspěvky:

1-20   


Raději jen anonym :)
@
10. 02. 2009, 08:31:17
Tohle rozhodně zní lépe než prostá výroční zpráva. A tak tak, pokud jde o zlaté pravidlo šoubyznisu. Pravda je, že jsem v poslední době tyhle stránky skoro nenavštívila, ale zdá se mi, že opravdu tak trochu stála. Tak hurá na novinky a změny, těším se, až přijde obměna vzhledu, kterous kdysi (nebo nedávno?) plánoval. Doufám, že budu mít důvod sem nejednou zavítat. :) Tak hurá do práce! :) Tvá stará známá. :)


Tomáš
Internetman@seznam.cz
http://www.pohodar.com
6. 02. 2009, 10:41:12
Hurá, už to funguje.


Tomáš
Internetman@seznam.cz
http://www.pohodar.com
6. 02. 2009, 10:40:07
Tak a teď jestli to nepůjde, tak se vzteknu.



Zobrazit příspěvky:

1-20   

Zpět na Tomášovy řeči
Tomáš
02. 01. 2008



Tomáš 2008
Naposledy změněno: