Ozdoba levé části hlavičky
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Socha z letohrádku Rendez-vous, která symbolizuje slunečné dopoledne
Konec menu

Obrázek, vložený sem kvůli kreténskému Internet Exploreru Tomášův Internet

TO NEJLEPŠÍ Z TOMÁŠOVA INTERNETU



Hity Tomášova Internetu - leden 2012


Srdečně vás vítám na Tomášově Internetu a nabízím vám to nejoblíbenější, co na mé stránce najdete. Podkladem jsou statistiky za měsíc tuhé zimy leden.

Nejoblíbenější části Tomášova Internetu a nejnavštěvovanější soubory

Leden nám přinesl zamračené počasí s přívaly sněhu a tak lidé byli schovaní doma v teple a hledali radost na Internetu. Na mé stránce ji hledali nejčastěji v nejoblíbenější sekci Překlady písní. Líbilo se jim i v sekci s překlady písniček oblíbené švédské skupiny ABBA. A také se rádi hroužili do historie Tomášova Internetu v dlouhatánském souboru Archiv novinek.
Nejnavštěvovanějším souborem Tomášova Internetu byla v lednu úvodní stránka sekce Překlady písní. Na druhé místě se udržel soubor Obrázek srdce a změna nenastala ani na místě třetím, které obhájil soubor Obrázek srdce 3.

Nejoblíbenější překlady písní

V prosinci vyhrávají většinou úplně jiné písničky, než v měsících, které mu předcházejí a které po něm následují. Ale písnička Perfect Day od Lou Reeda, která zabodovala právě v prosinci, se svého výsadního postavení nechtěla vzdát a podařilo se jí nečekaně a slavně první místo s velkým náskokem obhájit. Ostatní prosincoví vítězové však už to štěstí neměli a žádný z nich se na stupních vítězů neudržel. Zato se tentokrát ze stříbrné medaile raduje písnička Another brick in the wall od Pink Floyd. Držitel bronzové medaile určitě ale nepřekvapí nikoho, neboť je na něm proslavený majitel mnoha zlatých medailí z minulého roku Israel Kamakawiwo Ole' se Somewhere over the rainbow.

Nejoblíbenější písnička ABBY

Opravy, které se čas od času snažím provádět v mých nejstarších překladech skupiny ABBA, docela rozčeřily dlouho stojaté vody téhle sekce a ovlivnily návštěvnost jednotlivých písniček. A tak se tentokrát na prvním místě směje kocour jménem Fernando a má z něho radost, protože už se pořádně dlouho neumístil na stupních vítězů. Za to se na něj pořádně mračí kocourajda Dancing Queen, protože ji shodil z prvního místa, k němuž jí scházel jen jeden jediný návštěvník. Rovněž o jednoho návštěvníka méně zaznamenala písnička The winner takes it all, ale v boji o bronzovou medaili zdaleka nebere všechno, neboť stejný počet návštěvníků zavítal i na písničku Mamma Mia.

Nejoblíbenější fotogalerie a fotografie

Tak dlouho se dvě nejúspěšnější fotogalerie přetahovaly o vaši pozornost, až nakonec vybojovaly čestnou a spravedlivou remízu. A tak tentokrát dostávají fotogalerie Krása architektury 1 - od pravěku k středověku a Po romantických cestách z pekla do nebe zlatou medaili obě. Rádi však na mé stránce hledáte i tajemno a temnotu a obojího se vám dostane vrchovatě ve fotogalerii Putování po tajuplném hřbitově. Bronzovou medaili pro sebe po delší době půstu získala fotogalerie Krása stromů.

Na stupních vítězů nejoblíbenějších obrázků si v poslední době tři stále stejné obrázky prohazují různě místa. V lednu už jste se asi těšili, až zase rozkvete vaše oblíbená Hořčice rolní a to jí vyneslo po krátké přestávce zase první místo. I když duchovní svátky slunovratu - Vánoce - už máme za sebou, meditativní nálada se vás držela a tak jste se rádi chodili modlit do prastaré Slovanské svatyně na Pohansku. Ale některým z vás je přece jen bližší křesťanství a tak jste na dávnou Velkou Moravu rádi vzpomínali na působivém místě, kde jsou dodnes k nalezení Základy velkomoravského kostela.

Nejoblíbenější spořič

Pořadí nejoblíbenějších spořičů zůstalo úplně stejné, jako v minulém měsíci. Zlatou medaili tedy obhájil spořič obrazovky Krása stromů. Druhé místo získal spořič Český ráj. A bronzovou medaili získaly obrázky z krásného skalního města Teplické skály.

Nejoblíbenější Tomášovy řeči

"Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí." To si asi říkáte, protože můžu psát co chci, snažit se nejvíc jak to jde... ale o nejoblíbenějších článcích Tomášova Internetu je už dávno rozhodnuto a jen si mezi sebou přehazují místa. A tak stejně jako minulý měsíc získal zlatou medaili článek Obrázek srdce. Druhé místo obsadil asi nejzdařilejší díl téhož seriálu Obrázek srdce 3. A aby to měla srdíčka konečně po dvou měsících zase kompletní, zabojoval i čtvrtý díl seriálu Obrázek srdce 4 a získal vytoužené třetí místo. A tak mají srdíčka zase hattrick.

Nejoblíbenější výlet ve Vandrování

V lednu panovala zima jako řemen, plná sněhu a mrazu a tak jste alespoň v teple vašich domovů cestovali prostřednictvím mé skce Vandrování. Nejvíce vás lákalo skalní město Teplické skály a Vlčí rokle. Jen o jediného výletníka méně zaznamenalo místo dávných dějů a tajemství Keltské oppidum Staré Hradisko. Ale i na duchovno zbylo na vašich cestách místo a tak jste nasměrovali své kroky i na Poutní místo Velehrad.

Lednové zajímavosti

Statistiky zaznamenaly na mé stránce 23 807 návštěvníků, někteří se však několikrát vrátili a tak návštěv bylo celkem 33 735. To byla báječná návštěvnost, nejvyšší od dubna 2011 a udělala mi radost.
V lednu přibyly na mou stránku 2 nové články, soubor s latinskými citáty, 8 písniček... ale hlavně vznikl soubor Z mého diáře 2012, který se v lednu pozvolna a polehoučku stal mým deníčkem zážitků, výstřižků, odkazů, úvah, dojmů i nejrůznějších kratších článečků. Leden byl pěkným měsícem pro mou stránku.
Nejvíce lidí ke mně zavítalo z České republiky (33 061 zobrazených stránek), Slovenské republiky (9 603 stránek) a ze Spojených států (2 708 stránek).
Program AwStats umí zachytit i na jaký výraz vám vyhledávač mou stránku našel. V lednu vás přivedly na Tomášův Internet nejčastěji výrazy "srdce" (1 619 hledání), "ABBA" (156 hledání) a "srdíčko" (130 hledání). Někdy mě ale překvapí i mnohem neobvyklejší výrazy. V lednu to byl 10x hledaný výraz srdcia - že by se další díl seriálu s obrázky srdíček jmenoval "Obrázok srdcia" a byl by věnován všem romantickým dívkám a ženám ze Slovenska? Je to zajímavý nápad. Slovenčinou nebo moravštinou zní i další výraz "venuša soška", kterou hledalo 9 obdivovatelů pravěkého nebo antického umění. 6x se dokonce podařilo najít mou stránku na výraz "web", což hodně překvapí. Potěšil mě 6x hledaný výraz "králův kejklíř" i když si myslím, že asi ti, co přišli na mou stránku, nenašli to, po čem jejich srdce toužilo. Naprostou záhadou je pro mě 6x hledaný výraz "odnala". Nepotěší 5x hledaný výraz "Mám zlomené srdce"... a zbývá jen doufat, že ta, jenž ho tu hledala, našla tu alespoň malé pohlazení, když už ne lék. "Adolf Hitler napis" hledalo na mé stránce 5 milovníků historie, propagandy nebo nacismu. A 5x našli lidé Tomášův Internet na výraz "neodborný text".
Velkou radost mi udělalo, že jste hledali i 24x výraz "Tomášův Internet" a 7x "www.pohodar.com" - jsem rád, že máte chuť se na mou stránku vracet.

Ale ať už vás sem přivedlo cokoliv, vítáni jste všude s otevřenou náručí. Pěkně si to tu užijte.