Ozdoba levé části hlavičky
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Socha z letohrádku Rendez-vous, která symbolizuje slunečné dopoledne
Konec menu

Obrázek, vložený sem kvůli kreténskému Internet Exploreru Tomášův Internet

TO NEJLEPŠÍ Z TOMÁŠOVA INTERNETU



Hity Tomášova Internetu - říjen 2013


Srdečně vás vítám na Tomášově Internetu a nabízím vám to nejoblíbenější, co na mé stránce najdete. Podkladem jsou statistiky za měsíc nejkrásnějšího podzimu říjen.

Nejoblíbenější části Tomášova Internetu a nejnavštěvovanější soubory

Ač je v tomhle roce stíhána nezájmem a návštěvníci chtiví překladů písní dávno směřují jinam, přece jen je sekce Překlady písní stále královnou Tomášova Internetu. Druhé místo obsadila Sbírka latinských citátů, která měla být jen bezvýznamným zákoutím Tomášova Internetu, ale dočkala se nečekaně vřelého a radostného přijetí. Třetí místo po zásluze vybojovaly překlady písniček skvělé švédské skupiny ABBA.

V hitparádě nejnavštěvovanějších souborů tenotkrát slaví naprostou nadvládu překlady - zlatou medaili vybojoval úvodní soubor části Překlady písní, druhé místo dobyla senzačně irská písnička Cocles and mussels a na třetím se umístila písnička Perfect day od Lou Reeda.

Nejoblíbenější překlady písní

Byly časy, kdy byl Tomášův Internet jednou z nejrozsáhlejších stránek s překlady písniček na českém Internetu. Ty časy jsou už dávno pryč a dnes překladům kraluje komunitní server http://www.karaoketexty.cz. I leckterá písnička z Tomášova Internetu se tam najde. Díky tomu dostávají šanci na zisk cenných kovů i písničky, které dříve stály stranou zájmu. Jedna z nich se senzačně umístila na prvním místě - irská písnička Cocles and mussels. Velmi mě to překvapilo. Mnohem smutnější pocity ve mně vyvolává držitel stříbrné medaile - Lou Reed a Perfect day - protože nemůže už být smutnější důvod pro velkou navštěvovanost písničky, než je smrt jejího zpěváka. Pokoj jeho duši a čest jeho památce - bude dál žít ve svých písničkách a v srdcích milionů svých fanoušků. Bronzovou medaili pro sebe vybojovala písnička Amazing grace.

Nejoblíbenější písničky ABBY

V souboji písniček ABBY se tentokrát bere všechno písnička plná smutku, citů a odevzdání The winner takes it all. Držitelka druhého místa je nečekaná - písnička The day before you came - písnička, jejímuž překladu jsem se dlouho vyhýbal očekávaje - podle klipu a plačtivého hlasu, kterým ji Agnetha Faltskog zpívá - že bude ukrutně smutná a ona vůbec není. Třetí místo ukořistila nesmrtelná titulní písnička muzikálu s písničkami ABBY Mamma Mia.

Nejoblíbenější fotogalerie a fotografie

V pořadí nejoblíbenějších fotogalerií v říjnu zabodovala fotogalerie Krása architektury 1 - Od pravěku k středověku. Stříbrnou medaili získala fotogalerie Po romantických cestách z pekla do nebe a na bronzové místo dosáhla fotogalerie Krása stromů.

Nejoblíbenějším obrázkem se tentokrát stala Slovanská svatyně z fotogalerie Krása architektury 1. Na místo druhé dojela zajímavá Tatra prototyp z fotogalerie Technické muzeum Tatry v Kopřivnici. A na třetím místě se spolu odebereme na působivé místo, kde najdeme Základy velkomoravského kostela.

Nejoblíbenější spořič

V pořadí spořičů obrazovky si tentokrát na první místo vyskočil jeden z nejstarších spořičů jménem Severní Čechy. O druhé místo se dělí spořiče Krása stromů a Teplické skály. A hned dva spořiče na vás čekají i na místě třetím Český ráj a České Švýcarsko.

Nejoblíbenější Tomášovy řeči

Na pořadí článků v sekci Tomášovy řeči tentokrát zapůsobily říjnové parlamentní volby - první místo totiž vybojoval článek Volební program Strany Práv Občanů Zemanovci, ve kterém jsem recenzoval volební program strany pro parlamentní volby v roce 2010. Možná by Zemanovci udělali dobře, kdyby svůj volební program uveřejnili rovnou na mé stránce, aby na něj lidé nechodili zbytečnou oklikou. Jen o málo návštěvníků méně přivítal úvodní díl seriálu Obrázek srdce. Bronzovou medaili vybojoval třetí díl téhož seriálu Obrázek srdce 3.

Nejoblíbenější výlet ve Vandrování

Vandrování dříve bylo na samém chvostě návštěvnosti, ale to se s poklesem zájmu o překlady změnilo a výlety mají ve statistikách mé stránky mnohem výsadnější postavení. Zlatou medaili okamžitě vybojoval nejnovější z nich - putování Východní částí Broumovských stěn. Moc se vám líbí i Staré Hradisko - dnes jen veliká louka blízko vesničky Malé Hradisko, ale kdysi lidnaté centrum keltské Moravy. Nezapadlo však u vás ani Podkrkonoší a to konkrétně Radnice a klášter v Hostinném.

Říjnové zajímavosti

Statistiky zaznamenaly na mé stránce 15 875 unikátních návštěvníků, někteří se však několikrát vrátili a proto bylo návštěv celkem 21 006. To je čtvrtá nejvyšší návštěvnost v tomto roce.
Říjen obohatil mou stránku o jedny z nejrozsáhlejších zápisů v mém deníčku všech dob v souboru Z mého diáře - říjen 2013 a také o jeden článek v sekci Tomášovy řeči.
Nejvíce lidí ke mně zavítalo z České republiky (23 485 zobrazených stránek), Slovenské republiky (3 700 stránek) a ze Spojených států amerických (2 326 stránek).
Program AwStats umí zachytit i na jaký výraz vám vyhledávač mou stránku našel. V říjnu vás přivedly na Tomášův Internet nejčastěji výrazy "latinské citáty" (188 hledání), "abba písničky" (71 hledání), a "překlad písně only to you" (70 hledání).
Někdy mě ale překvapí i mnohem neobvyklejší výrazy. V říjnu to byl třeba 38x hledaný výraz "Zemanovci volební program" - čtvrtý nejhledanější vůbec - překvapuje mě to proto, že lidé přichází ke mně místo na stránku Strany práv občanů Zemanovci. Překvapením pro mě byl i 6x hledaný výraz "frajer frajer frajer". Na tenhle výraz lidé najdou mně - to bych se měl asi nad sebou vážně zamyslet. Překvapením byl pro mě i 3x hledaný výraz "Eva a Vašek - 100 nejkrásnějších písniček ke stažení zdarma" - to by mi asi ti dva muzikanti dali, kdybych jejich písničky nabízel na mé stránce. Zcela vyvážené jsou 3x hledané výrazy "latinské citáty o smrti" a "latinské citáty o životě". Myslím, že mám ve své sbírce ochutnávku od každého. 3x hledali lidé člověka s pracovním zařazením "manažer Tesca" a našli ho zaslouženě na pranýři. Na pranýři si zaslouží stát i propagovatelé mánie, projevující se i 2x hledaným výrazem "zhubenovani Photoshop" - budu mnohem radši, až se místo zeštíhlování bude ve Photoshopu rozšiřovat, ale mám obavu, že i přes určité náznaky zlepšení v této oblasti to nastane tak kolem 31. září. Pozoruhodný výraz "Viděti černého uhlí ve snu" přivedl na mou stránku jednoho návštěvníka. Nejvíc se mi ale líbil výraz úplně na konci výpisu výrazů "Srdce srdci lásku dalo". Kterápak romantická duše ho asi zadala do vyhledávače? Každopádně jsem rád, že jí našel právě mou stránku.

Velkou radost mi udělalo, že jste hledali i 8x výraz "Tomáš poutník", 10x výraz "Tomášův Internet" či 2x výraz "Tomášův Internet překlady písní" a "Tomášů Internet - ABBA překlady" nebo 1x hledané výrazy "Tomášův web" a "Tomášovi písničky" - jsem rád, že máte chuť se na mou stránku vracet.

Ale ať už vás sem přivedlo cokoliv, vítáni jste všude s otevřenou náručí. Pěkně si to tu užijte.