Ozdoba levé části hlavičky
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Socha z letohrádku Rendez-vous, která symbolizuje slunečné dopoledne
Konec menu

Obrázek, vložený sem kvůli kreténskému Internet Exploreru Tomášův Internet

TO NEJLEPŠÍ Z TOMÁŠOVA INTERNETU



Hity Tomášova Internetu - rok 2017


Srdečně vás vítám na Tomášově Internetu a nabízím vám to nejoblíbenější, co na mé stránce najdete. Podkladem jsou statistiky za 10 měsíců a 10 dnů roku 2017.

Nejoblíbenější části Tomášova Internetu a nejnavštěvovanější soubory

I v roce 2017 bez problémů obhájí svou výsostnou pozici část Překlady písní, která sice už není zdaleka tak navštěvovaná, jak bývala kdysi, ale přece jen si své zájemce ještě najde. Stříbrnou medaili s velkým přehledem získala moje Sbírka latinských citátů. Bronzová medaile patří nesmrtelným písničkám skvělé švédské skupiny ABBA.

Nejnavštěvovanějším souborem je však překlad písničky Back to her man od Damiena Rice. Zhruba o 1 500 návštěvníků méně zaznamenalo počitadlo u souboru Sbírka latinských citátů a jako třetí byl nejnavštěvovanější soubor s úvodní stránkou sekce Překlady písní.

Nejoblíbenější překlady písní

V roce 2017 je takřka nepřekonatelným překlad písničky Back to her man od Damiena Rice, který má více než dvakrát větší návštěvnost, než druhá písnička v pořadí Amazing grace. Třetí místo obsadila známá pirátská písnička Fifteen men on a dead man's chest.
Zatímco známější písničky dávno lidé hledají na nejrůznějších známých a obrovských komunitních webech s překlady, námořnické, středověké a méně známé písničky hledají dál na Tomášově Internetu a to mi dělá radost.

Nejoblíbenější písničky ABBY

Písničky švédské skupiny ABBA jsou i desítky let po jejich zrodu stále zelené, hrané a oblíbené. Nejoblíbenější z nich je na Tomášově Internetu už roky písnička The winner takes it all. Ani na druhém místě není oproti roku 2014 žádná změna, je na něm stále mladá a krásná Dancing Queen a to hřeje mé srdce tanečníka. Zato na třetí místo se probojovala další kóča, jmenuje se Chiquitita.

Nejoblíbenější fotogalerie a fotografie

I když vytvářím soubor se statistikami mé stránky po dlouhých třech letech, v nejoblíbenějších písničkách se oproti roku 2014 nezměnilo téměř nic. Zato ve fotogaleriích a fotografiích nezůstal téměř kámen na kameni.

Nejoblíbenější fotogalerií je letos nejbarevnější galerie Kvítky barevný. Na stříbrném místě je galerie mého srdce Krása stromů. Třetí nejoblíbenější je první díl plánovaného a zapomenutého seriálu fotogalerií Krása architektury 1 - Od pravěku k středověku.

Nejoblíbenějším obrázkem roku 2017 je stejně jako v roce 2014 Petrklíč. Druhé místo vybojovala krásná a vzácná Krvavěnka kanadská a nadvládu završuje dlouhodobě oblíbený obrázek Hořčice rolní.

Nejoblíbenější spořič

V sekci Spořiče obrazovky se oporti roku 2014 nezměnilo zhola nic. První místo si drží můj asi nejkrásnější spořič Teplické skály. Rádi si užíváte i nádherného díla přírody ve spořiči Krása stromů. Překvapivou bronzovou medaili vybojoval můj velmi nedokonalý spořič z velmi krásného kraje jménem Severní Čechy. Jen nevím, jestli ty moje spořiče v nejnovějších Windows ještě vůbec fungují...

Nejoblíbenější Tomášovy řeči

Statistiky článků v sekci Tomášovy řeči mi snad nejvíce otrávily sledování a psaní statistik mé stránky. Navštěvovanost článků totiž neurčovala jejich oblíbenost u čtenářů... určovaly ji spamerské roboty, které tam vkládaly reklamy na Cialis, Viagru a nejrůznější obskurní weby, kteréžto možná zvyšovaly návštěvnost mých článků, ale mě tam neskutečně vytáčely, až jsem nakonec zrušil u všech článků možnost vkládat komentáře, protože ji návštěvníci stejně téměř nevyužívali. V roce 2017 už tam snad žádné nebyly, tak se můžeme podívat na to, jaké články byly nejoblíbenější.

Měl bych si toho asi víc vážit... ale moc nevážím a radost z toho nemám... mé dávné a nesmělé a velmi neumělé hrátky s grafickým programem GIMP v článku Obrázek srdce jsou roky stále tím, co se vám líbí nejvíc a mnohonásobně předčí články, jichž si cením mnohem více. Jako druhé vás stejně jako mně zaujalo Kouzlo starých map - mé povídání a obrázky z výstavy starých map Krkonoš. Jen o několik návštěvníků méně četlo článek Zdarma s firmou OmniGeo. Zdá se, že slůvko ZDARMA je pořád kouzelné a stejné fígle jsou stále stejně výnosné.

Nejoblíbenější výlet ve Vandrování

Výlety v sekci Vandrování se zdají být celkem oblíbeným místem mé stránky a to mě hřeje u srdce. Můj nejnovější, nejdelší a nejvýjimečnější popis výletu Po zapomenutých stezkách doby romantismu se dočkal vaší zasloužené pozornosti a stal se dokonce 22. nejnavštěvovanějším souborem mé stránky. Jsem za to moc rád. Podobně s láskou byl psaný i popis mnohem méně výjimečného, avšak krásného putování skalním městem jménem Teplické skály a Vlčí rokle a i když jeho návštěvnost je s bídou poloviční, získává zaslouženou stříbrnou medaili. Když vydělíme jeho návštěvnost znovu dvěma a trochu něco přičteme, získáme návštěvnost popisu místa jménem Zámek Radim - perla renesance, který obsadil místo třetí.

Další statistiky roku 2017

Návštěvnost stránky
Statistiky zaznamenaly na mé stránce za 10 měsíců a 10 dnů zhruba 129 611 unikátních návštěvníků, někteří se však několikrát vrátili a proto bylo návštěv celkem 163 154. Dříve jsem tu někdy se smutkem vzpomínal na návštěvnost mé stránky kdysi dávno - teď jsem však rád, že je taková, jaká je, protože nejde o množství lidí, kteří vydrží na mé stránce pár vteřin, jde o ty, kteří na ni chodí rádi a něco jim dá... a velkým darem je každý z nich.

Země světa
Nejvíce lidí ke mně zavítalo z České republiky (104 014 zobrazených stránek), Spojených států amerických (40 127 stránek) a z Německa (16 394 stránek). Během roku ke mně zavítali lidé snad z téměř celého světa... dřív mě to překvapovalo a dělalo mi to radost, teď spíš cítím lítost... moje ryze česká stránka nemůže zaujmout nikoho z nich, všechny je tedy přitáhly jen texty anglických písniček - místo, aby si lidé v Guinei Bissau, Mikronésii, Lesotho, na Kiribati, v Turkmenistánu... a více než stu dalších zemí zpívali své vlastní písničky, nechávají se ovlivňovat „světovou kulturou“ a kdo ví, jestli ta jejich jedinečná kultura neupadá každým dnem víc a víc v zapomnění...

Hledané výrazy
Program AwStats umí zachytit i na jaký výraz vám vyhledávač mou stránku našel - samozřejmě bez toho, aby mi sdělil, kdo ho hledal, takže o své soukromí nemusíte mít strach. On ale stejně žádné prasečinky na mé stránce nikdo nehledá, protože tam žádné nejsou.
V roce 2017 byl nejhledanějším výrazem na mé stránce výraz „latinské citáty“ (186 hledání). Za ním se seřadily výrazy „latinské citáty s překladem“ (138 hledání) a „texty písní a překlady abba“ (118 hledání). Výrazy jsou podobné jako v roce 2014, však jejich počty jsou mnohem nižší. To překvapí a vysvětlit si to neumím, ale asi nad tím nebudu ani nijak zvlášť meditovat.
Vždycky mě ale překvapí nějaké nečekané a neobvyklé výrazy, na něž se dá nalézt moje stránka. V roce 2017 to byl třeba 38x hledaný výraz „phone rotic“, na nějž zřejmě vyhledávač nalezl překlad písničky Sex on the phone od skupiny E-rotic, který nikoho pravděpodobně příliš neuspokojil. Zajímavý je i 14x hledaný výraz „mé nové já“. Potěšil mě 13x hledaný výraz „krkonošské nářečí“. Možná bych mohl o něm i já něco napsat a třeba i doporučit knihy, z nichž jsem se naučil to málo, co znám - miho toho ještě více mála, které mám po předcích. Překvapil mě i 12x hledaný výraz „www“ - to někdo asi musel půlmilionkrát kliknout, než se ve výsledcích proklikal až na mou stránku. 11x lidé tentokrát úspěšně hledali na mé stránce „marnost nad marnost latinský“ - kdyby je to přivedlo sem, překlad zní „Vanitas vanitatum“ a pokračování je „omnia vanitas“ - všechno je marnost. Že se 9x podařilo mou stránku najít na výraz „pěkné romantické obrázky“ mě převelice těší. 7x někdo hledal na mé stránce odpověď na otázku „Co znamená sen o létání?“, kterou však v mém článku Tajemný svět snů bohužel nabídnout nedokážu.
Velkou radost mi udělalo, že jste hledali i 28x výraz „Tomášův Internet“, 5x výraz „pohodář Tom“ a 2x výraz „Tomášovy stránky“ - jsem rád, že máte chuť se na mou stránku vracet, i když se teď poslední dobou na ní nic moc neděje.

Vyhledávače
Podle statistik se pořád zvyšuje množství návštěv, které se na mou stránku dostaly přímým zadáním adresy, kliknutím na uloženou adresu v Oblíbených nebo třeba odkazem z e-mailu - letos je to už 51.5 %. Jen v skrytu duše doufám, že jde stále opravdu o lidi, kteří si adresu mé stránky pamatují nebo ji mají uloženou - a ne o návštěvy nejrůznějších robotů a programů majících za cíl vkládat do komentářů na mou stránku spam. Doufám... ale pomalu tomu přestávám věřit.

Z vyhledávačů v počtu nalezení mé stránky bezkonkurenčně vede Google, který nalezl mou stránku v 90,4 % případů. Druhý Seznam přivedl na mou stránku 6,6 % návštěvníků a jako třetí se umístil vyhledávač Microsoft Bing s 1,2 % návštěvníků.

Ale ať už vás sem přivedlo cokoliv, vítáni jste všude s otevřenou náručí.

Operační systémy a prohlížeče
Byly časy, kdy téměř všichni návštěvníci mé stránky používali různé verze operačního systému Windows. Taková nadvláda je však teď s rozšířením nejrůznějších mobilních zařízení už asi navždy minulostí. Přesto jsou Windows s 58,1 % pořád nejoblíbenější. Jako druzí navštěvují mou stránku lidé, užívající různé verze operačního systému MacOS, tedy uživatelé zařízení firmy Apple - těch bylo 19,3 %. Na třetím místě se umístil operační systém Linux se 17 %.
Z prohlížečů je s velkou převahou nejoblíbenější Google Chrome, který používá 47,6 %. Druhý nejoblíbenější je Firefox s 21,9 % uživatelů a na třetím místě se drží Internet Explorer s 9,5 %.

Jak tak koukám, nic zajímavějšího už statistiky mé stránky asi nenabízejí. A je to asi tak dobře, ona je to i tak dost velká nuda a asi ani nemělo cenu s tím strávit tolik času. Tak se mějte krásně... a snad si sami na mé stránce najdete něco poutavějšího.