Ozdoba levé části hlavičky
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Socha z letohrádku Rendez-vous, která symbolizuje slunečné dopoledne
Konec menu

Obrázek, vložený sem kvůli kreténskému Internet Exploreru Tomášův Internet

TO NEJLEPŠÍ Z TOMÁŠOVA INTERNETU



Hity Tomášova Internetu - rok 2019


Srdečně vás vítám na Tomášově Internetu a nabízím vám to nejoblíbenější, co na mé stránce najdete. Podkladem jsou statistiky celý rok 2019.

Nejoblíbenější části Tomášova Internetu a nejnavštěvovanější soubory

Vzdor velké konkurenci i velké nepřízni vyhledávače Seznam.cz i v roce 2019 byla a asi vždycky bude nejoblíbenější částí mé stránky sekce Překlady písní. Mnohem překvapivěji oblíbená je moje Sbírka latinských citátů z různých knih - překvapivá proto, že stránek s touto tematikou je mnoho a mnohem propracovanějších - o to víc to ale těší. Ani na třetím místě nenastala oproti rokům minulým žádná změna, jsou na něm překlady nesmrtelných i zapomenutých písniček legendární švédské skupiny A nesmrtelné jsou i stále zelené písničky legendární švédské skupiny ABBA.

Podle statistik návštěv jednotlivých souborů je nejnavštěvovanějším souborem Sbírka latinských citátů, za ním se do fronty postavila nesmrtelná písnička Amazing grace a třetí místo získal překlad písničky Back to her man od Damiena Rice.

Nejoblíbenější překlady písní

Na stupních vítězů v návštěvách překladů písniček zůstaly stejné písničky jako v roce 2018, jen si proházely místa. Na první místo ze třetího postoupila písnička Amazing grace. Písnička Back to her man od Damiena Rice po zlaté tentokrát vybojovala stříbrnou medaili. A na třetí místo z druhého sestoupila námořnická písnička známá z knihy Ostrov pokladů Roberta Louise Stevensona Fifteen men on a dead man's chest.

Nejoblíbenější písničky ABBY

Peníze hýbou světem a i sekci překladů písniček skupiny ABBA vládnou, už druhým rokem po sobě, neboť zlatou medaili slavně obhájila písnička Money, money, money. sekce ABBA. I druhé místo zůtalo stejné, v boji o něm brala vše písnička The winner takes it all. Na třetí místo se probojovala věčně mladá a sladká Dancin Queen.

Nejoblíbenější fotogalerie a fotografie

V souboji mých dávných a ne moc navštěvovaných fotogalerií i v roce 2019 obhájila své ne moc prestižní výsadní postavení fotogalerie Kvítky barevný. Druhé místo zůstalo fotogalerii Krása architektury 1 - Od pravěku k středověku. Jen na třetím místě nastala změna, probojovala se na něj moje asi nejkrásnější, že pořád ještě už roky ostudně nedokončená fotogalerie Po romantických cestách z pekla do nebe.

Některé obrázky jsou mnohem oblíbenější a navštěvovanější, než úvodní stránky fotogalerií. Své první místo slavně obhájia vzácná kytička Krvavěnka kanadská. Velice hluboko za ní a přece druhá nejoblíbenější je Hořčice rolní. Na třetí místo se snad úplně poprvé probjoval obrázek zadní strany Smírčího kříže u České Metuje, který je mnohem známější zepředu, ale i zadní strana je zajímavá.

Nejoblíbenější spořič

Spořiče obrazovky mi připadají jako věc už spíš zastaralá a zapomenutá, ale své příznivce asi pořád mají, i ty mé, i když už vůbec nevím, jestli fungují i v novějších verzích systému Windows. Dlouhé roky jejich pořadí zůstávalo stejné, ale v roce 2019 se od roku 2014 poprvé změnilo. Na první místo ze druhého totiž postoupil spořič Krása stromů a sešťouchl z něj o dva návštěvníky horší prohlížeč Teplické skály. Na třetí místo postoupil spořič Český ráj.

Nejoblíbenější Tomášovy řeči

K článkům ze sekce Tomášovy řeči šly kdysi vkládat komentáře. Lidé mi tam psali málokdy, zato spamerští roboti tam vkládali své nesmysly ve velkém, což jednak otravovalo a jednak to zkreslovalo statistiky. Teď už by měla být tahle možnost delší dobu všude pryč, ale jestli tam pořád koukají nebo opravdu statistika odpovídá zájmu lidí, to ví možná Bůh, ale rozhodně to nevím já. Každopádně i po odstranění spamerských komentářů obhájila své výsostné postavení nejdokonalejší z mých převelice nedokonalých srdíček v posledním dílu neslavného seriálu Obrázek srdce 4 Rovněž na druhém místě není žádná změna, tam jsou pro změnu mé už naprosto nedokonalé začátky v článku Obrázek srdce. Reakce na dávno smazaný článek komentující nedávnou, avšak dávno zapomenutou historii, u vás kupodivu v zapomnění neupadla, článek Co je demagogie? vybojoval místo třetí.

Nejoblíbenější výlet ve Vandrování

Moje stránka vzhledem k zastaralosti své formy a k tomu, že je v podstatě mrtvou stránkou, nějakou přehnanou návštěvností netrpí, ale přesto si na ni tak kolem 300 lidí denně, případně všelijaké spamerské havěti, cestu najde a z toho svůj kousek uloví i putování v sekci Vandrování. Nejoblíbenějším výletem zůstalo mé nezapomenutelné putování Po zapomenutých stezkách doby romantismu, které by ale potřebovalo ještě dost upravit a přepsat. Na druhé místo postoupil ze třetího Zámek Radim - perla renesance a věru, že si to to krásné místo zaslouží. Na třetí místo klesl jeden z mých nejkrásnější článků ve Vandrování Teplické skály a Vlčí rokle.

Další statistiky roku 2019

Návštěvnost stránky
Statistiky zaznamenaly na mé stránce za rok 2019 80 810 unikátních návštěvníků, někteří se však několikrát vrátili a proto bylo návštěv celkem 106 339. Ono to už s mou stránkou dlouho jde z kopce, ale teprve teď to dostává ten správnej švunk. Ještě dva takovéhle meziroční poklesy a už sem nebude chodit nikdo.

Země světa
V roce 2019 zažila moje stránka nejvíce návštěv z České republiky, konkrétně 75 403 návštěv. Následují Spojené státy americké (58 783 návštěv) a Ruská federace (16 534 návštěv) - ale z těchto dvou zemí jde spíš o roboty vyhledávačů nebo spam, stejně jako z Číny, jen ze Slovenska ke mně lidé opravdu chodí.
V minulých letech jsem tu s překvapením vypisoval, z jakých exotických zemí také někdo zabloudil na mou stránku. Tenhle trend pokračuje a vypadá to, že na mé stránce se schází celý svět. Možná lidé hledají texty písniček, které se i u nich hrají, možná si jen provozovatelé spamu nacházejí nové země, kde jejich hrátkám nikdo neklade meze, kdo ví.

Hledané výrazy
Když tak přepisuju mé statistiky z roku 2018 na rok 2019, nijaké horentní změny mezi nimi nejsou. Výjimkou jsou jen hledané výrazy, tam je skoro všechno jinak. Nejčastěji zadaným výrazem roku 2019 je totiž 173x hledaný výraz „site www.pohodar.com“ a 54x zadaný výraz „site pohodar.com“. Lidé se asi snaží hledat něco konkrétního na mé stránce, ale co, to už statistiky nezaznamenaly. Třetím nejčastějším výrazem je „roxette - it must have been love překlad“, na který lidé mou stránku našli v 29 případech.

Vždycky mě však překvapí i neobvyklá slovní spojení, na jaká mou stránku vyhledávač našel. 8x třeba našli lidé mou stránku na krásný výraz „kříže u cest“, i já je mám totiž moc rád. Překvapivě ve čtyřech případech našel vyhledávač mou stránku na výraz „jail preložiť do slovenčiny“ - jail je anglicky vězení. 4x se podařilo objevit mou stránku díky jménu knihy „Pohodář Tom a já“. Potěšil mě 4x hledaný výraz „scarborough fair text pohodar“ - někdo chtěl najít přímo můj překlad téhle písničky. 4x někdo zaručeně na mé stránce nenašel odpověď na svou otázku „Jak dlouho se smí pracovat pro jednoho zaměstnavatele na Novém Zélandu?“ Stejný počet hledajících nenašel odpověď na to „Jaký význam má slovo štká?“ Ani netuším, že ho na mé stránce mám, každopádně to je něco jako pláče, truchlí, „selzičky roní“. Ve třech případech asi nebyli uspokojení hledači výrazu „česká značka hokejová zena“. Rovněž ti, co toužili poznat jogínský „pozdrav slunci“ hledali na mé stránce třikrát zcela marně, místo toho našli jen mě v mých oblíbených červených trenýrkách a bílém tričku. Třikrát našli mou stránku na výraz „Sophie dostala výprask“. Smutně mi zní výraz „site pohodar.com 2019“, ostuda to je, ale v roce 2019 se nedělo na mé stránce vůbec nic. Jednou však na mé stránce někdo úspěšně našel „Co je sub luna saltamus?“ - asi někdo miluje písničku The Piper od ABBY stejně jako já, to je totiž z ní a znamená to „Tancujeme pod měsícem“. Šmankote, jak někdo mohl najít mou mírumilovnou stránku na výraz „svázán a vykastrován“, to zůstává rozum stát. Brrr. Na opačnou stranu mě překvapuje, že jen jedenkrát našel mou stránku někdo na výraz „blbosti“. Asi jsem moc blbej na to, aby to bylo vícekrát.

Jak lidé přišli na mou stránku
Podle statistik se pořád zvyšuje množství návštěv, které se na mou stránku dostaly přímým zadáním adresy - letos je to už 57 % návštěv se odbylo přímým zadáním adresy. 36,3 % návštěvníků přivedly na mou stránku vyhledávače, 64 081 stránek našel Google, 1 293 Seznam.cz a 659 stránek Microsoft Bing. 6,1 % návštěvníků přišlo díky odkazu na jiných stránkách. Ale ať už vás sem přivedlo cokoliv, vítáni jste všude s otevřenou náručí.

Operační systémy a prohlížeče
Svět počítačů je v neustálém běhu a proměnách. Když jsem začal sledovat statistiky mé stránky, vládl světu operační systém Windows a téměř všichni ho používali. I teď chodí na mou stránku nejčastěji jeho uživatelé, ale je to už jen 42,4 % případů, každým rokem je to procento menší. Mnoho je však i nástrojů na ochranu soukromí, proto u 22,6 % je operační systém neznámý. 20,3 % návštěvníků používá operační systém Linux, hlavně Android na mobilních telefonech. 11,4 % návštěvníků operační systém Macintosh, převážně na mobilních telefonech.

Co se týče prohlížečů, nejvíce návštěvníků používá Google Chrome, konkrétně 45,8 %, 23,2 % svá data skrývá nebo je statistiky AwStats nepoznaly, 14,3 % návštěvníků používá Firefox.

Jak tak koukám, nic zajímavějšího už statistiky mé stránky asi nenabízejí. A je to asi tak dobře, ona je to i tak dost velká nuda a asi ani nemělo cenu s tím strávit tolik času. Tak se mějte krásně... a snad si sami na mé stránce najdete něco poutavějšího.